Meny Billetter
Lukk Forside

Om dyrene

Sesongen 2023

Dyr har alltid vært en naturlig del av Cirkus Arnardo. Et korrekt, eksemplarisk og ansvarsfullt dyrehold sikrer at dyrene har det godt hos oss. Vi følger norsk lov og myndighetenes regelverk med forskrifter og retningslinjer for dyrehold. I tillegg er Cirkus Arnardos egne kvalitetskrav høyst anerkjente i fagkretser, og fundamenterte på bevissthet, åpenhet og kunnskap. Slik vil vi fortsatt være et forbilde. Og slik vil vår dyrevelferd også i fremtiden forbli et etisk fyrtårn også andre kan navigere sikkert etter.

Profesjonelle dyrepassere alltid til stede

Nordmenn er glade i dyr, interesserte, faktasøkende. Den som besøker cirkusplassen på dagtid og kaster et blikk inn i stallområdet vil kunne observere dets daglige puls som fôring, pedikyr, mosjonering, lek, dusjing, bortkjøring av gjødsel og utlegging av nytt strø/liggeunderlag. Her kan man føle ro blant dyr som hviler, eller lytte til den jevne rytmen fra de som spiser. 

I Cirkus Arnardo bor dyrenes eiere og stallpersonale i boligvogner som alltid er parkert tett ved dyrenes staller og innhegninger. Mennesker som dyrene kjenner er dermed alltid innen rekkevidde, og faktisk så nærme at de kan høre og se sine dyr, dag som natt.

Trygghet og kvalitet i alle ledd

I 2023 møter du hunder, hest og esler i manesjen. Dyrene du møter i årets forestilling er leid inn for sesongen.
Cirkus Arnardo legger vekt på å bruke lang tid i utvelgelsen av dyrenumre, prosessen kan gjerne gå over flere år, nettopp for å forsikre seg om at ethvert dyr har det godt.

Ingen ville dyr

Det finnes ingen ville eller eksotiske dyr i Cirkus Arnardo. Alle dyrene i Cirkus Arnardo er med andre ord husdyr. Og husdyr har også mange nordmenn et nært og kjært forhold til.

Naturlig kjede av naturlige bevegelser

Et godt dyrehold gjenspeiles også i samspillet i manesjen. Dyrene du møter i Cirkus Arnardo utfører naturlige ting, som å gå, løpe, ligge, leke. Dette er bevegelser som deres eiere har observert i dyrenes hverdag og lek, og som så har blitt satt sammen til en naturlig kjede som er den fremføringen du ser i manesjen.

I Cirkus Arnardo står dyrevelferd i sentrum.

Cirkusdirektør Are Arnardo