Om dyrene 2019

Dyr har alltid vært en naturlig del av Cirkus Arnardo. Et korrekt, eksemplarisk og ansvarsfullt dyrehold sikrer at dyrene har det godt hos oss. Vi følger norsk lov og myndighetenes regelverk med forskrifter og retningslinjer for dyrehold. I tillegg er Cirkus Arnardos egne kvalitetskrav høyst anerkjente i fagkretser, og fundamenterte på bevissthet, åpenhet og kunnskap. Slik vil vi fortsatt være et forbilde. Og slik vil vår dyrevelferd også i fremtiden forbli et etisk fyrtårn også andre kan navigere sikkert etter.

Profesjonelle dyrepassere alltid til stede

Nordmenn er glade i dyr, interesserte, faktasøkende. Den som besøker cirkusplassen på dagtid og kaster et blikk inn i stallområdet vil kunne observere dets daglige puls som fôring, pedikyr, mosjonering, lek, dusjing, bortkjøring av gjødsel og utlegging av nytt strø/liggeunderlag. Her kan man føle ro blant dyr som hviler, eller lytte til den jevne rytmen fra de som spiser. 

I Cirkus Arnardo bor dyrenes eiere og stallpersonale i boligvogner som alltid er parkert tett ved dyrenes staller og innhegninger. Mennesker som dyrene kjenner er dermed alltid innen rekkevidde, og faktisk så nærme at de kan høre og se sine dyr, dag som natt.

Trygghet og kvalitet i alle ledd

I 2019 møter du hunder, ponnier, lamaer og papegøyer i manesjen. Dyrene/fuglene du møter i årets forestilling er leid inn for sesongen.
Hundene - av rasene puddel og borzoi - , og papegøyene - av rasene solparakitt, molukkakadue, grønnvingerødara og blågulara - eies og fremføres av familien Urunov.
Ponniene og lamaene eies og fremføres av Trixi og Roy Quaiser.

Cirkus Arnardo legger vekt på å bruke lang tid i utvelgelsen av dyrenumre, prosessen går gjerne over flere år, nettopp for å forsikre seg om at ethvert dyr har det godt.
Det finnes ingen ville eller eksotiske dyr i Cirkus Arnardo. Alle dyrene i Cirkus Arnardo er med andre ord husdyr som nordmenn har et nært og kjært forhold til.

Naturlig kjede av naturlige bevegelser  

Et godt dyrehold gjenspeiles også i samspillet i manesjen. Dyrene/fuglene du møter i Cirkus Arnardo utfører naturlige ting, som å gå, løpe, ligge, leke, fly. Dette er bevegelser som deres eiere har observert i dyrenes hverdag og lek, og som så har blitt satt sammen til en naturlig kjede som er den fremføringen du ser i manesjen.

"I Cirkus Arnardo står dyrevelferd i sentrum."

Cirkusdirektør Arild Arnardo

Bilder

Cirkus Arnardos dyr 2019


  • Urunovs papegøyer

  • Urunovs papegøyer

  • Urunovs borzoier

  • Urunovs pudler

  • Quaisers ponnier

  • Quaisers lamaer