Cirkus Arnardo klar for Norgespremiere

Innvier sesongen med spektakulært sirkusshow

Tradisjonen tro er Arendal premiereby når Cirkus Arnardo legger ut på landeveien med et nytt program.

- Vi ønsker å gi publikum opplevelser som varer livet ut, sier sirkusdirektør Are Arnardo.
- Jeg har valgt artister med hjertet, og resultatet har blitt romantisk, spennende og overraskende, sier Arnardo.

- Sirkus er en kunstform som viser frem det ytterste av hva mennesket kan prestere, skriver kulturminister Abid Raja i sin hilsen og forord i årets programblad.

- Det er gledelig at kulturministeren summerer opp så fint hva sirkus dreier seg om. For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier sirkusdirektør Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på et moderne lysshow med artistduoen Mara & Chris som tar tilskuerne med på en reise i et univers som ligger et sted mellom Star Wars og Harry Potter. De lyser opp manesjen med 6000 dioder fordelt på 28 lamper og kombinerer LED-teknologi med humor og magi.
- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Are Arnardo om det utrolige innslaget.
- Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Arnardo.

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk når Lenard Matos tråkker til med stor kraft på en enhjulet terrengsykkel.

Adriana Kaiserová er et annet eksempel på at unge mennesker preger mye av det som skjer i manesjen i årets forestilling, både på sagmuggen og i luften under teltkuppelen. Adriana er antipodist, som betyr at hun sjonglerer med føttene.

- For sirkus er både tradisjon og fornyelse, sier Arnardo. Latterdører skal åpnes, wow-faktorene være mange, og farger, lukt og lyd skal fange sansene våre. Klarer vi det har vi lykkes med vårt oppdrag.

Og da er gode klovner viktig. I Cirkus Arnardo er det tradisjon med klovner på flere felter.

- Poengterte og finurlige innhopp imellom de øvrige artisters opptredener er én variant, sier Are Arnardo. - Men også store og selvstendige klovneentréer, med humor, gags og overraskelser som kaller frem latteren hos små og store, er et fast innslag i vår manesje, sier sjefen for landets eldste sirkus.
Denne oppgaven er nå i år lagt i hendene på Duo Rossi.
- De sjonglerer blant annet med porselenstallerkener i et humoristisk kjøkken der drømmen om Michelin-stjerner bokstavelig talt går i tusen knas, sier Arnardo.

For Cirkus Arnardo er en arena der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Suellen Sforzi er contortionist, eller «slangemenneske» som vi sier på norsk. Hun er født med et supermykt gummi-gen og anvender føttene når hun skyter blink med bil og bue.
I neste øyeblikk strekker Steve Alessandrini seg med rå styrke horisontalt ut fra en vertikal metallstang, såkalt Pole-sport.

Og det er mye mer: Mara Zimmerli kommer fra Sveits og tar oss med på en fortryllende oppdagelsesferd i strapat, som i en billedskjønn ballett i luften.
De dyrefrelste får møte vakre esler presentert av Kevin Probst, mens en kvartett med livlige border collier sørger for leken VOV-faktor.

Antonin Navratil er trapez-artist og 7. generasjon i den tsjekkiske sirkusfamilien Navratil og vant flere priser under årets store begivenhet i Praha - den populære CIRKUS CIRKUS FESTIVAL 2020.

Den norske linedanseren Chris Pettersen har en gnistrende opptreden på slakk line sammen med en «gull-piraya». Mens håndstands-akrobaten Giordan Alessandrini imponerer med et feiende flott nummer der alt skjer stående opp-ned, på hendene.

Dette og mer til i den 72. utgaven av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

PRESSEN SKRIVER:

"Dette var spennende sirkus"
Agderposten
18.03.2019

Pressekontakt:

Arnardo
Tlf 48 11 00 01
presse@arnardo.no

Akkreditering:

Presse som ønsker å dekke besøket/forestillingen bes ta kontakt for akkreditering.

Pressebilder

* NB: Visning er skalert, med croppede fotos. Klikk på bildene for å se opprinnelig og full størrelse, og for å laste ned.
De kan benyttes fritt til redaksjonell omtale av Cirkus Arnardos forestillinger og turné 2020. Husk fotokreditering.


  • SJEF I MANESJEN: Cirkusdirektør Are Arnardo leder Cirkus Arnardo i 2020. Foto: Fridgeir Walderhaug

  • MYK-MYKERE-MYKEST: Contortionist Suellen Sforzi i Cirkus Arnardo 2020. Foto: Cirkus Arnardo

  • MAGISK LYSSHOW: Mara & Chris lyser opp manesjen i Cirkus Arnardo 2020. Foto: Arthur Haeberli

  • FLEKSIBEL: Contortionist Suellen Sforzi i Cirkus Arnardo 2020. Foto: Cirkus Arnardo

  • HETT PÅ ETT HJUL: Lenard Matos med unicycle i Cirkus Arnardo 2020. Foto: Stefan Gierisch / Chapiteau.de

  • EKTE KLOVNER: Duo Rossi har overraskelser på lur i Cirkus Arnardo 2020. Foto: Stephane Chaing